Dom Papieru / Polityka prywatności

Polityka prywatności


Podstawa prawna przetwarzania Państwa danych osobowych

 

Podstawą prawną przetwarzania Państwa danych osobowych jest Państwa dobrowolna zgoda na przetwarzanie danych, w tym na cele analityczne (art. 6 ust. 1 lit. a) RODO). 

Państwa dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit b) RODO (jest to niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą). 

Jeżeli chodzi o wykrywanie botów i nadużyć oraz pomiary statystyczne i udoskonalenie usługi, Państwa dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (uzasadniony interes administratora). Uzasadnionym interesem administratora jest dopasowanie treści usług zlokalizowanych na stronach www.dompapieru.com.pl do Państwa potrzeb, zapewnienie bezpieczeństwa tych usług, a także ich ciągłe udoskonalanie. 

 

Państwa prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych 

 

Przysługują Państwu następujące prawa w związku z przetwarzaniem przez Nas Państwa danych osobowych: 

-prawo dostępu do Państwa danych, w tym uzyskania kopii danych, 

-prawo żądania sprostowania danych 

-prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach), 

-prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, 

-prawo do ograniczenia przetwarzania danych. 

 

Jeżeli Państwa dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) można dodatkowo skorzystać z poniższych praw: 

-prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. 

-prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Państwa danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych. 

 

Jeżeli Państwa dane przetwarzane są w oparciu o uzasadniony interes administratora danych, przysługuje prawo wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania. 

 

W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z administratorem danych: info@dompapieru.com.pl

 

Dane jakie o Państwu zbieramy

 

Dane zbierane podczas rejestracji

Abyś można skorzystać z niektórych funkcji naszego sklepu, będzie trzeba się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy o adres e-mail, nr. telefonu, imię i nazwisko, miejscowość, ulica, kod 

 

Dane zbierane podczas zakupu produktów.

Zanim można kupić nasze produkty zapytamy Państwa o: imię i nazwisko, nazwę firmy, adres, miejscowość, NIP, tel. kontaktowy, adres e-mail oraz dane dotyczące formy płatności. Dane te są zbierane w celu potwierdzenia zamówienia, identyfikacji w naszym systemie oraz wystawienia faktury VAT.

 

Wykorzystanie danych

 

W żadnym wypadku nie sprzedajemy i nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Państwu podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Państwu zalogowania się do naszego sklepu. Rejestracja nie jest obowiązkowa.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Państwa pieniędzy. 

Jeżeli zapisaliście się Państwo do naszego Newslettera, lub w inny sposób wyraziliście zgodę na jego otrzymywanie, możemy  wykorzystać Państwa dane w celu wysłania go.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej oraz do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Państwem a naszym sklepem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Państwa zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Państwa dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu, zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego sklepu, naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy, możemy udostępnić Państwa dane organom wymiaru sprawiedliwości.

Przetwarzamy dane osobowe wyłącznie przez czas niezbędny dla realizacji zamierzonych celów. 

 

Kontakt z Państwem

 

Jeżeli zapisaliście się Państwo do Newslettera czy dokonaliście transakcji, możecie otrzymać od nas wiadomości e-mail dotyczące Państwa działań. Możemy również kontaktować się z Państwem telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Państwa działań.

 

Sposób informacji o zmianie danych

 

Po zalogowaniu się i wybraniu sekcji "Edytuj profil", możesz wprowadzić zmiany swoich danych osobowych zbieranych podczas rejestracji i używanych do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Danych użytych do transakcji zakupu (Historia zamówień) nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć. Aby usunąć swoje dane należy skorzystać z opcji "Likwidacja konta" znajdującej się w sekcji "Profil użytkownika"

 

Sposób zabezpieczenia Państwa danych osobowych

 

Administrator dokłada wszelkich starań, aby zapewnić wszelkie środki fizycznej, technicznej i organizacyjnej ochrony danych osobowych przed ich przypadkowym czy umyślnym zniszczeniem, przypadkową utratą, zmianą, nieuprawnionym ujawnieniem, wykorzystaniem czy dostępem, zgodnie ze wszystkimi obowiązującymi przepisami. Zarówno proces gromadzenia danych, jak i bazy danych je przechowujące, zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

 

Zmiany naszej polityki prywatności.

 

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowych zasad na tej stronie.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt.

 

 

W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z administratorem danych: info@dompapieru.com.pl

Korzystając ze strony internetowej www.dompapieru.com.pl  wyrażasz zgodę na postanowienia zawarte w niniejszej Polityce Prywatności, która jest nieodłącznym elementem Regulaminu. 

 


MASZ PYTANIA? SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!
(42) 715 13 31   info@dompapieru.com.pl
Korzystanie z serwisu dompapieru.com.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Regulaminie.
Akceptuję politykę plików cookies (nie pokazuj mi więcej tego powiadomienia).